Naprapati

Naprapater har en helhetssyn på kroppen och behandlar såväl muskler som leder för att uppnå en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen.

Vad innebär naprapati?

 • En naprapat är expert på kroppen. Vår uppgift är ta bort smärta, återställa kroppens naturliga funktion och se till så att smärtan inte kommer tillbaka. Vi undersöker, diagnostiserar, behandlar och ger vägledning.

 • Varje människa och varje besvär är unikt. Därför ser behandlingen olika ut, från person till person och ibland från gång till gång. Vi använder olika behandlingstekniker och behandlingsstrategier utifrån vem det är vi möter.

 • De behandlingstekniker vi på ProRehab använder oss av är främst manipulation, massage, pressur, stretch och ibland nålar.

 • En del av våra patienter tränar flera timmar varje dag och en del sitter stilla all sin vakna tid. Somliga vill ha så många hemövningar som möjligt, andra vill inte ha en enda. Det är vårt jobb att anpassa, både behandlingen och uppföljningen, så bra som möjligt utifrån varje enskild individs förmåga och möjligheter.

Skillnaden mellan naprapati och kiropraktik

 • En av de vanligaste frågorna vi får är vad det är för skillnad på kiropraktik och naprapati. En vanlig föreställning är att kiropraktorer jobbar med “att knäcka kotor” och att naprapater mest behandlar muskler. Inget av detta ger någon vidare rättvis bild av de två yrkesgrupperna.

 • De behandlingstekniker som idag lärs ut i de båda skolorna är i huvudsak lika varandra och det blir således mer individuella intressen, vidareutbildning och erfarenhet som skiljer oss terapeuter från varandra än vår grundutbildning.

 • Vi brukar därför svara att numera är likheterna större än skillnaderna och att naprapatin har sitt ursprung i kiropraktiken.

 • Akuttider varje dag

 • Alltid professionellt och trevligt bemötande

 • 15 års erfarenhet av såväl icke-motionärer som elitidrottare

 • Individuellt utformad behandling

 • Gratis parketing direkt utanför mottagningen

Boka via telefon

Välkommen att ringa oss för rådgivning och tidsbokning. Vi är tillgängliga på telefon alla vardagar 08:00-17:00.

Du når oss på 08-585 000 09.

Boka tid online

Boka tid när det passar dig. Klicka på Boka tid online-knappen för att komma vidare till vår bokningstjänst. Här kan du välja tid och vilken naprapat du vill träffa.

Boka tid online

Boka tid online

Boka tid när det passar dig. Klicka på Boka tid online-knappen för att komma vidare till vår bokningstjänst. Här kan du välja tid och vilken naprapat du vill träffa.

Boka tid online

Boka via telefon

Välkommen att ringa oss för rådgivning och tidsbokning. Vi är tillgängliga på telefon alla vardagar 08:00-17:00. Du når oss på 08-585 000 09.

Ring 08-585 000 09
Svenska naprapatförbundet

Vi på ProRehab är alla legitimerade naprapater

Naprapat är en yrkesskyddad titel vilket innebär att man måste vara legitimerad av Socialstyrelsen för att få kalla sig naprapat. Sedan 1994 kan naprapater ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Kravet för att erhålla legitimation är godkänd fyraårig utbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm eller motsvarande utbildning utomlands. Därutöver krävs praktiska erfarenheter i form av ett års handledd heltidstjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård. En legitimerad naprapat arbetar enligt samma lagar och förordningar som övrig hälso- och sjukvårdspersonal.