ProRehabs Boktips

Hälsa, Kost Lämna en kommentar  

Decembermörkret är här och det innebär för många av oss fler timmar inomhus, gärna i soffan. Vad är då bättre spenderad tid än att läsa en god bok, eller tre? Här kommer några boktips från oss!

Intresset för tarmarnas betydelse för vår hälsa har aldrig varit större. Sedan länge vet vi att en stor del av immunförsvaret sitter i magen och forskare är numera överens om att många fler sjukdomar än man tidigare trott har sitt ursprung i magen. Med en yta stor som en fotbollsplan spelar tarmen och tarmfloran stor roll för både kropp och själ. Vill du läsa allt om detta och lite till så kan vi varmt rekommendera boken ”Charmen med tarmen”, skriven av den tyska läkaren Giulia Enders. Lättsam läsning som kan hjälpa dig lära känna din kropp bättre och dessutom bjuda på ett gott skratt i höstmörkret!

Känner du för att bilda dig ytterligare i ämnet kost och kanske då framför allt godsaker så är boken ”Det sötaste vi har” något för dig. I uppföljaren på den omtalade ”Vårt söta blod” så tar författaren Ann Fernholm ett nytt grepp och djupdyker i vad socker gör med våra minsta medborgare. Lite skrämmande och mycket nyttig läsning som alla borde ta del av!

Vill du sedan muntra upp dig med något gott som faktiskt inte gör något ont i kroppen så är ”Green sweats and Treats”, av Erica Billysdottir en riktig vinnare. Recept helt utan vitt socker, mjöl och mjölk men det kommer varken du eller någon annan ana när du testar att baka brownies på Ericas sätt!

 

God läsning önskar ProRehab

Boktips

 

 

Kommentera